Adatvédelmi nyilatkozat

RICKY SPORT Keszthely - Hotline +36 30 9472 454

Újdonságok 2015

Ricky Sport Keszthely, International hajófestékek

Újdonságok 2015

A 2015-ös év nem hozott igazán nagy változásokat az International termékek választékában. Persze azért vannak említésre méltó dolgok, mint például a Super Gloss HS színes 1-komponnesű lakkbevonat bevezetése.

International Hajófesték, Ricky Sport Keszthely, Színes lakk
Ez a festék egy kitűnő színtartással és felületi keménységgel bíró bevonat, amit kültéren és beltéren egyaránt lehet alkalmazni. A technológia amit a HS jelzés takar, tulajdonképpen a belső összetételre utal, miszerint kevesebb az oldószer és magas a szárazanyagtartalma. Tapasztalatból tudom, hogy nagyon könnyű festeni vele. Ennél a festéknél a hengeres felhordás után nem szükséges az oszlató ecsetes áthúzás, anélkül is szép felületet eredményez. Alkalmazását legalább 3 rtg.ben javasolja a gyártó a két réteg alapozóra.

 

Megjelent a kínálatban a Cruiser Zero algagátló, amit kevésbé terhelt vizekre ajánl a gyártó.

 

International Hajófesték, Ricky Sport Keszthely, Algagátló, Micron WAAz igazi újdonság azonban a Micron WA 12 hónapos, vízhígítású algagátló, ami váltja a korábbi évek Micron Optima algagátlóját. A kiszerelés sokkal inkább alkalmazkodik a vásárlói igényekhez, hisz míg az Optima csak 2 literes kiszerelésben volt kapható, addig a Micron WA változatos színekben , 750 ml és 2,5 literes kiszerelésben kapható. A vizes hígítás pedig igencsak vásárló és környezetbarát megoldás. Sokkal egyszerűbb a festőszerszámok és eszközök tisztítása, ami kiküszöböli, hogy minden évben új tálcát, hengert, ecsetet kelljen vásárolni. Önkopó rendszeréből adódóan, ha több rétegben kerül fel ( pl. 4 rtg.) akkor akár három évig sem kell a bevonatot ismételni.

 

International Hajófesték, Ricky Sport Keszthely, Algagátló, Cruiser Bright WhiteVégre sikerül az igazán fehér algagátlót kereső vásárlóinknak is a kedvében járni. Megjelent a kínálatban a Cruiser Bright White algagátló, ami tényleg igazán fehér. De annyira, hogy alig lehet megkülönböztetni a hajó víz feletti felületétől. Sajnos, mint minden fehér pigmentes festékanyag, bizony nehezen “takar”, ahogy ezt a festőszakma fogalmazza, ezért nem elég az első bevonatként 2 rtg. felvitele, itt bizony legalább 3 vagy 4 rtg. kell az igazán folt nélküli fedéshez. Tapasztalatom szerint azonban, ha ez a bevonat a Cruiser Uno EU doveri-fehér algagátlójára kerül fel, akkor már más a helyzet, akkor 2 rtg. már azt nyújtja amit, elvárnak tőle.

Végül még meg kell említeni az International tisztítószer választékát, ami újra kibővülve áll rendelkezésre. A kihagyás oka természetszerűleg a környezetvédelemben keresendő. Ezeknél a termékeknél is mint általában az International összes termékénél az egyik legfontosabb szempont a természetes szabad vizek védelme, gyermekeinktől kapott örökségünk megóvása. Tudom, hogy a környezettudatosság nem igazán népszerű érv a pénztárcákat illetően, de azt gondolom mi, akik a vízen élünk, fontos tényezőként kell, hogy kezeljük.Bár igaz, hogy a tisztítószerek nem lettek drágábbak, de mindenképpen szebb és biztonságosabb csomagolást kaptak.