Adatvédelmi nyilatkozat

RICKY SPORT Keszthely - Hotline +36 30 9472 454

június 22, 2020

Rendkivüli közleméy

XXV. International Kupa Karsai Lajos emlékére rendezvény elmarad

Sajnálatos bejelentést kell tennünk – a 2020 július 18-ára tervezett XXV. International Kupa Karsai Lajos emlékére rendezvényünk elmarad.
Az oka a kialakult vírushelyzet és az ebből fakadó rendelkezések sorozta. Szerettünk volna egy valóban látványos és programjaiban gazdag rendezvényt szervezni a Balatonboglári kikötő lakóinak, bérlőinek. Ezt mi a „Boglári Kikötő Napja” névre kereszteltük. Terveinkben szerepelt, hogy felélesszük a versenyhez kapcsolódó régi hagyományokat. Abban az időben amikor a verseny rendezését Karsai Lajos kitalálta, működött egy Vitorlázó és Vízimentő Egyesület a kikötőben. Ők vállaltak oroszlánrészt a szervezésben és a versenyrendezésben. Mivel nem rendelkeztek motoros hajóval, ami elengedhetetlenül fontos volt a verseny rendezéséhez a mentési feladatok biztosítása miatt, hivatalosan nem lehetett azt megrendezni. Így, hogy mégis legyen verseny, a fordító bólyák helyett, fordító hajók álltak ki a pályára, jelnek. A vendéglátás is önerőből önszervezéssel vállalta az egyik egyesületi tag, egy másik meg a barátait hívta zenélni az esti rendezvényhez. Kevés hajó indult az első versenyen, de mi ennek is örültünk. Az esti rendezvény aztán annál nagyobb siker volt. A zene hangjára gyűlni kezdtek a campingből és a környező utcákból az emberek, és mivel senkit sem küldtek el, sőt inkább látták őket szívesen, nagyon jó hangulat kerekedett. A következő évben aztán már nem volt gond a jelentkezők számával, sokan jöttek a kikötő lakói közül és lett egyre inkább ez a verseny a kikötő versenye. A szponzorálásunk okán persze jöttek át más kikötőkből is, így be kellett vezetnünk a legtávolabbi kikötőből érkezett hajó díjazását is. Nem esett nehezünkre, sőt…. Nos ezt a hagyományt szerettük volna újra indítani 2020-ban, de ez a fránya vírus keresztbe tett nekünk. Ám legyen, de nem veszítünk az elhatározásból, akkor majd jövőre 2021-ben rendezzük meg a XXV. International Kupa Karsai Lajos emlékére versenyünket.

február 1, 2020

Budapest Boatshow 2020

Budapest Boatshow 2020 International Hajófesték, Ricky Sport Keszthely

Tisztelt Partnerünk!

Szeretettel meghívjuk Önt a Budapest Boat Show-ra!

Cégünk, a Ricky Sport 29. alkalommal lesz jelen International hajófestékekkel és algagátlókkal a rendezvényen.

A Hungexpo F pavilon 102 standján talál meg minket.

A szakmai – exkluzív- napra, február 27-re (csütörtökre) ingyenes belépést biztosítunk az Ön számára, ha ezt tőlünk nevének megadásával e-mail-ben igényli.

e-ticket kéréshez adja meg e-mail címét

adja meg nevét

Ebben az évben is számítunk érdeklődésére! Várjuk a kiállításon!

Az International magyarországi képviselete.

A Hungexpo honlapján tájékozódhat az egyéb belépési módokról is.

 

 

Budapest Boatshow 2020 International Hajófesték, Ricky Sport Keszthely

november 3, 2019

XXIV. International Kupa – Fortély győzelemmel

XXIV. International Kupa 2019. szeptember 14-én Balatonbogláron, Ricky Sport Keszthely

Ifjabb Mucsi László és csapata ebben az évben is jóval megelőzve a mezőnyt, elsőnek ért célba a Fortély nevű hajóval.

Őket követte másodiknak a Lábad-X és harmadiknak a Bolero.

A versenyen közel 300 vitorlázó 79 hajóval vett részt, akiket a szél ebben az évben sem kényeztetett el.

A mezőny hajósai az Eurakvilo Regatta gyermek résztvevőivel versenyezni újra vízre szálltak, jó hangulatban örömteli élményt szereztek egymásnak.

XXIV.Interkupa 2019 – Eredmények

Balatonboglár 2019.09.14 – Képgaléria

augusztus 23, 2019

XXIV. Inernational Kupa

XXIV. International Kupa 2019. szeptember 14-én Balatonbogláron, Ricky Sport Keszthely

XXIV. International Kupa 2019. szeptember 14-én Balatonbogláron

a Bahart Regatta versenysorozat záró futama.

Az elmúlt évekhez hasonlóan, ezen a napon kerül megrendezésre a VIII. Jótékonysági Eurakvilo Regatta is.

Visszaemlékezés az International vitorlásversenyek kezdetére.

Azok a felejthetetlen boglári évek…!

- Rick Csaba felidézi a kezdeteket -

XXIV. International Kupa Karsai Lajos emlékére

Nos, igen a számok…
A 24 egy nagyon nagy szám. Az elején magam sem gondoltam, hogy lesz idő, amikor vissza kell emlékezni ilyen távolra.
De ez valójában 25. Amikor Lajos elment az örökkévalóság tengerére, a következő évben gyászévet tartottunk és nem rendeztünk versenyt. Ő volt ennek a versenynek a megálmodója és kitalálója, motorja, ő hívott bennünket, hogy adjunk nevet és rangot a megmérettetésnek. Szervezte a kikötő népét – akik nagy része egyesületi tag is volt – a versenyen való részvételre. Esti beszélgetésekkor, vagy az árnyékba húzódva győzködte a kikötőlakókat, hogy nevezzenek be. Igen, győzködni kellet, mert bár mindenkiben megvan a versenyzésre való vágy, de a megvalósítás már hagy némi tennivalót. No, ezek után vitorlák készültek, vagy kölcsönkérődtek, vereteket kellett módosítani, legénységet toborozni, versenyszabályokat tanulni. A rendezői oldal sem volt másként, hisz nekik az eszközöket kellet előteremteni, például bójákat. Ezt a feladatot nagyon egyszerűen oldották meg, az egyesület tagjai közül azok, akik nem vettek részt a versengésben, hajóikkal kiálltak a pályára bójahajónak. Felhúztak egy vörös lobogót az árbocra és mivel hosszasan kellett ott tartózkodni, hát a horgászbotokat is bevetették. A verseny végére mindig esett pár darab hal. Persze közben felírták a sorrendeket és a jegyzőkönyveket kitöltötték. Az így megspórolt pénz pedig az egyesület kasszájába került. Valójában mindenki jól járt, a versenyző és a versenyszervező egyaránt. És még ahol lehetett spóroltak, ebből lett az egyesületnek pénze.
Mindeközben a kikötő személyzete Bot Jani, később Szabó Peti és Geleta Joci irányításával kipakolta a hangártető alatti betonfelületet, Geleta Józsi sepert, takarított, pókhálózott. A vendéglátást biztosítók nekiláttak a főzésnek és hatalmas bográcsban készült a pörkölt, felállt a sörcsap, pakolt a zenekar, az önkormányzattól kölcsönkapott sörpadok a helyükre kerültek.
A verseny után rövid pihenő, és a díjkiosztó. Mindenki ott volt, nem csak a díjazottak, mint ahogy ez ma szokás sajnos, hanem az összes versenyző és örültünk a másik sikerének. Lajos akkurátusan és a yarstik szabályzata szerint számolt eredményeit senki sem vitatta. A díjkiosztón ott voltak a település prominensei, sőt külön Balatonboglár díjat is adományoztak. Csattogtak a fényképezőgépek, riportot készített a helyi televízió. Később erről írt a Somogyi Hírlap, beszámolva az eseményről. Amikor ennek vége lett, a feldíszített hangártető alatt egy fergeteges táncos összejövetel vette kezdetét egészen hajnalig. Jöttek vendégek a campingből, jöttek a barátok, ismerősök.
Mert az International Kupa a Boglári kikötő kupája volt. Más kikötőkből is érkeztek vendéghajók, aminek mi nagyon örültünk. Díjaztuk a legtávolabbi kikötőből jött hajót is. A Matáv hajója a Manuál vagy Stefike és Árpád kormányozta Stefánia, Gosztonyiék Péter-Pál-ja, csak akik most hirtelen eszembe jutottak, állandóan részt vettek a versenyeinken.
Azután egyszer csak jelentkezett az Eurakviló egyesület, akik a gyógyuló vagy már gyógyult beteg gyerekek körül tevékenykednek. Számukra is és a hajózást biztosítóknak is igazi élményt adtak ezek a gyerekek és szüleik. Csillogó szemek és nagyon bölcs tekintetek szálltak fel a hajókra. És mindenki nyert. Hisz ők tudták, hogy a csatában, amit vívtak, az életben maradás az igazi győzelem. És ők mindannyian győzni akartak, és mi éreztük erejüket, kitartásukat.
Az idő múlásával változások történtek és egyfajta ultimátumot kaptunk. Vagy fizetünk a kikötő létesítményeinek használatáért nagyon sokat, vagy nem rendezhetünk versenyt. Az egyesületről már szó sem volt. De, ha beszállunk a hajózás versenysorozatába, akkor lehetünk szponzorok. Nos, lettünk szponzorok, ami egyáltalán nem az, amiért elkezdtük. Ezen változtatni szeretnénk és visszatérni a gyökerekhez. Az idei a XXIV. Interntional Kupa. Nagyon szeretnénk, ha a XXV. már a régi rendszerben működne!
Várunk benneteket szeptember 14-én Balatonbogláron a XXIV. International Kupa Karsai Lajos emlékére vitorlásversenyen!!

Rick Csaba – Ricky KFT -

január 28, 2019

Budapest Boatshow 2019

Budapest Boatshow 2019 International Hajófesték, Ricky Sport Keszthely

Tisztelt Partnerünk!

Szeretettel meghívjuk Önt a Budapest Boat Show-ra!

Cégünk a – Ricky Sport – 28. alkalommal lesz jelen International hajófestékekkel és algagátlókkal a rendezvényen.

A Hungexpo G pavilon G107C standján talál meg minket.

A szakmai – exkluzív- napra, február 21-re ingyenes belépést biztosítunk az Ön számára, ha ezt tőlünk nevének megadásával e-mail-ben igényli.

A többi napokra korlátozott számban ugyanezt a lehetőséget felkínáljuk.

Egyéb belépési módokról itt a Hungexpo honlapon tájékozódhat.

A kiállításon nagy kedvezménnyel ajánljuk a Micron WA algagátlókat és a Goldspar kültéri hajólakkot.

Ebben az évben is számítunk érdeklődésére! Várjuk a kiállításon!

Rickysport-2019-boatshow

Az International magyarországi képviselete

szeptember 26, 2018

XXIII. Inernational vándorkupa

XXIII. International Kupa 2018. szeptember 9-én Balatonbogláron, Ricky Sport Keszthely

Mucsi László és csapata nyerte a XXIII. Inernational vándorkupát.

Az International Kupa (Karsai Lajos emlékére) megrendezésére a hagyományok szerint Balatonbogláron került sor a BAHART regatta versenysorozat utolsó fordulójaként.

A versenyre több mint 60 hajó nevezett, az időjárási viszonyok miatt a parton vártak a versenyzők. A Magyar Vitorlás Szövetség rendezőcsapata délben rajtoltatta a futamot.

A hajósok viharos szélviszonyok között teljesíthettek.

A 7. alkalommal sorra kerülő Eurakvilo jótékonysági vitorlásversenyt szinte az egész regatta mezőnye segítette.

A jó hangulatú díjkiosztó ünnepséget Borbély Ferenc vezette, ahol a hajósok átvehették a megérdemelt díjakat.

Az International vándorkupát Rick Csaba adta át a Fortély kapitányának.

Eredmények

Képgaléria

augusztus 28, 2018

Balaton Boatshow 2018

TBS cipők Rickysport Keszthely

Ebben az évben 23. alkalommal kerül megrendezésre a Kenese Marina-Portban a Balaton Boat Show.

augusztus 23, 2018

XXIII. International Kupa 2018

XXIII. International Kupa 2018. szeptember 9-én Balatonbogláron, Ricky Sport Keszthely

XXIII. International Kupa 2018. szeptember 8-án Balatonbogláron, a Bahart Regatta versenysorozat 9-10. futama.
Az elmúlt évekhez hasonlóan, ezen a napon kerül megrendezésre a VII. Jótékonysági Eurakvilo Regatta is.

április 30, 2018

SOLING Európa-bajnokság 2018

Soling 2018 Europabajnokság Alsaóörs

Újabb nemzetközi vitorlásversenynek ad helyet a Balaton. Május 1-jén kedden kezdődik és 5-ig tart az idei Soling Európa-bajnokság Alsóörsön. A verseny május 1-jén 18 órakor kezdődő ünnepélyes megnyitóján beszédet mond az Európa-bajnokság fővédnöke, Szemerey Tamás, az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. elnöke; Michael Dietzel, az International Soling Class (Nemzetközi Soling Osztály) elnöke; Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere és Dr. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) elnöke.

 

Soling europabajnokság Alsóörs - International hajófestékek Keszthely Rickysport

 

A Soling Európa-bajnokságon várhatóan 8 ország 22 csapata versenyez majd a végső győzelemért.Magyarországot három csapat, a Varjas Sándor – Kovácsi László – Meretei Gábor, a Szűcs István – Gyulai Gábor – Szűcs Péter, valamint a Wossala György – Németh Pepe – Wossala Kristóf trió képviseli.

A verseny támogatója az International Magyarországi Képviselője a Rickysport Keszthely.
Soling europabajnokság Alsóörs - International hajófestékek Keszthely Rickysport

Soling europabajnokság Alsóörs - International hajófestékek Keszthely Rickysport

február 2, 2018

Boatshow 2018 Budapest

Ricky Sport Keszthely, International hajófesték, Boatshow 2018 Budapest

Tisztelt Érdeklődő!

Ebben az évben február 22-25. között a Hungexpo G pavilon G 12 J standján talál meg minket.

A szakmai – EXKLUZÍV- napra, február 22-re ingyenes belépést biztosítunk az Ön számára abban az esetben, ha ezt tőlünk nevének megadásával e-mail-ben igényli.

A kiállítás ideje alatt hajóvezetői engedéllyel rendelkezőknek 1.000,- Ft ellenében a Hungexpo belépési lehetőséget biztosít.

Egyéb belépési módokról itt tájékozódhat.

Szeretettel várjuk a kiállításon, hogy személyesen tudja kérdéseit feltenni!

Budapest Boat Show 2018

Az International magyarországi képviselete.