Adatvédelmi nyilatkozat

RICKY SPORT Keszthely - Hotline +36 30 9472 454

Vendée Globe rajt 2016

Atlanti óceán, Franciaország, Vendée megye, Sables d’Olonne, Fa Nándor, International, Spirit of Hungary, Ricky Sport Keszthely

A Vendée Globe 20 évvel ezelőtti rajtjának élménye mély nyomot hagyott bennem.

Magyar ember számára szinte elképzelhetetlen az a fajta érdeklődés, lelkesedés, rajongás, odaadás, ami a versenyt és versenyzőket Franciaországban körülövezi.

Messze felülmúlta azokat a régi emlékeket az idei valóság.

Sables d’Olonne-ba érkezve mindenfelé emberek sokaságát láttam, akik türelemmel sorakoztak a bejárati kapuknál és békésen fogadták a biztonsági ellenőrzést, hogy bejussanak a versenyfaluba.

Aztán ismételten várakoztak hosszú perceket azért, hogy a versenyen résztvevő hajók pontonján végigsétálhassanak. Ugyanezt tették még a nap során sokszor, hogy kedvenceik standján megszerezhessék a reklámkiadványokat, egyenek, igyanak, archív filmeket nézzenek.
Tették ezt mindenféle veszekedés, civakodás, morgolódás nélkül, jókedvűen, mert mindenki tudta, hogy miért van ott.

Atlanti óceán, Franciaország, Vendée megye, Sables d’Olonne, Fa Nándor, International, Spirit of Hungary, Ricky Sport KeszthelyAtlanti óceán, Franciaország, Vendée megye, Sables d’Olonne, Fa Nándor, International, Spirit of Hungary, Ricky Sport KeszthelyAtlanti óceán, Franciaország, Vendée megye, Sables d’Olonne, Fa Nándor, International, Spirit of Hungary, Ricky Sport Keszthely

A verseny előtti nap, szombaton csak azok mehettek az elkerített, biztonsági őrséggel védett pontonra, akiknek erre külön jogosultságuk volt.

A biztonsági rendszabályok vasárnap, a rajt napján még jobban szigorodtak.

A kikötőből kivezető csatornán 8 óra 50 perckor hajózott ki az első versenyhajó a közönség ünneplése közepette.

A Viszkája-öbölben gyülekeztek a yachtok, vitorláshajók és mindenféle vízi járművek, amikről az érdeklődők a rajtot végignézhették.

A nézők már sötétben, a kora reggeli óráktól gyülekeztek a csatorna mindkét partján. Elfoglalták a világítótornyok környékét és minden olyan helyet, ahonnan láthatták az eseményeket.

A homokos strandon gyülekező tömeg a csatorna és a plázs találkozásánál felállított óriáskivetítőn nézhette a versenyzőkkel készített utolsó riportot, majd azt, ahogy kihajóztak az óceánra.


Vendee Globe rajt 2016, Fa Nándor Hungary, Ricky Sport Keszthely, International hajófestékVendee Globe rajt 2016, Fa Nándor Hungary, Ricky Sport Keszthely, International hajófestékVendee Globe rajt 2016, Fa Nándor Hungary, Ricky Sport Keszthely, International hajófestékVendee Globe rajt 2016, Fa Nándor Hungary, Ricky Sport Keszthely, International hajófestékVendee Globe rajt 2016, Fa Nándor Hungary, Ricky Sport Keszthely, International hajófesték

Amikor Nándira került a sor, a riporter azt kérdezte tőle, hogy valóban olyan nyugodt-e, mint amilyennek látszik – mosolyogva válaszolta: a hajó kész, erre vártam, indulhatok!

Az ünneplő tömeg éljenzése, ujjongása kísérte, ahogy mosolyogva, magabiztosan elindult célja felé.

Az óriáskivetítőn a parton várakozó sereglet nyomon követhette a vízen zajló eseményeket. Optimális időjárási viszonyok között, jó szélben lőtték el a rajtot, amit nagy ovációval fogadott a szurkolók népes tábora.

Mindenkin érezhető volt a meghatottság, nem mindennapi emberek vállalása a Vendee Globe.

Nehéz, embert és hajót próbáló napok várnak a résztvevőkre.

Örülünk, hogy a hajónaplón keresztül mi is részesei lehetünk ennek a „nagy kalandnak”!

Kedves Nándi! Kívánjuk, hogy az égiek vigyázzanak Rád egész utadon és segítsenek, hogy kitűzött álmodat megvalósíthasd!

Vendee Globe rajt 2016, Fa Nándor Hungary, Ricky Sport Keszthely, International hajófestékVendee Globe rajt 2016, Fa Nándor Hungary, Ricky Sport Keszthely, International hajófesték