Adatvédelmi nyilatkozat

RICKY SPORT Keszthely - Hotline +36 30 9472 454

XXII. International Kupa 2017

XXII. International Kupa 2017. szeptember 9-én Balatonbogláron, Ricky Sport Keszthely

XXII. International Kupa 2017. szeptember 9-én Balatonbogláron, a Bahart Regatta versenysorozat 9-10. futama.

Ezen a napon, az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány élménynapján rendezzük meg 6. alkalommal a gyerekek vitorlásversenyét is.

A verseny kiírása itt olvasható, illetve letöltehető.

XXII. International Kupa 2017. szeptember 9-én Balatonbogláron, Ricky Sport Keszthely

XXII. INTERNATIONAL KUPA (Karsai Lajos emlékére)

Azok a felejthetetlen boglári évek…!
Az utazótáskákból ki sem pakoltam egész szezonban.
Kimostam a piszkos ruhát, amikor megszáradt, visszaraktam az utazótáskákba, hogy a várva várt hétvégén mihamarabb indulhassunk Boglárra, a kikötőbe.
Vitorláshajónk nem csak spoteszközként funkcionált, az volt a „ nyaralónk” is.
A boglári kikötőben működtette Vitorlásiskoláját Karsai Lajos.
Barátságunk Lajossal a középiskolás éveimben kezdődött. Mária, a felesége is közel került szívemhez. Gábor a fiúk, csak pár évvel idősebb Gergő fiúnknál, így a két család sok időt töltött együtt.
Csabát és Lajost a hajózás szeretetén kívül egy másik szenvedély, a horgászat is összekötötte. Szüntelenül horgásztak, ha az időjárás nem volt alkalmas vitorlázásra. A gyerekek strandoltak, önfeledten játszottak, hagyták hogy mi lányok békésen napfürdőzzünk.
Révfülöpöt gyakran választottuk hajós úticélnak, mivel a legjobb lángost ott lehetett enni és a fröccs is kifogástalan volt.
A kikötői hajók biztosították az úszófolyosót a Balaton-átúszáson, ami egész napos „szolgálatot” jelentett sok élménnyel, kikapcsolódással.
Augusztus végi boglári napokon lépni nem lehetett a szórakozni vágyóktól, sereglettek a vigadozásra, bulizásra…!
A főtt és a sült csülök élményét, a jobbnál jobb ételeket csak az esti Old-Boys koncertek koktélos hangulata múlta felül. Hajnalig kifulladásig táncoltunk.
A céllövöldések sírva könyörögtek, hogy látogassuk meg a következő pavilont, mivel társaságunk „csintalan” férfitagjai mindenre lőttek, ami a pavilonban volt, kivéve a nyereményeket tartó pálcákra. Így lett a mackónak fél szeme, folyt a flakonból a habfürdő és sziszegve eresztette tartalmát a dezodoros palack.
Mondhatom volt ott ribillió.
Kelemen Józsi elnökletével működött a Balatonboglári Vitorlázó- és Vízimentő Egyesület. Az egylet szervezésében került éveken keresztül megrendezésre a Vitorlásfesztivál, a hajósmulatság.
A tagság nagyon aktívnak mutatkozott, ha saját szórakoztatását kellett kitalálni, megrendezni.
Lajos és Józsi feldobták az ötletet egy kikötői vitorlásverseny megrendezésére.
Azzal érveltek, hogy az összeszokott csapatot még jobban összekovácsolná a versengés, a környékbeli kikötők legénységének érdeklődését is felkeltené a kihívás.
Csabának rögtön megtetszett a felvetés. Vállalkozásunk nyomban a gondolat megvalósítása mellé állt, lehetőségei szerint termékekkel és anyagiakkal útjára indította a versengést, mivel ebben az időben már forgalmazója volt a INTERNATIONAL kiváló hajófesték és algagátló termékeinek.
Így lett a páratlan boglári kikötőben azóta is minden évben megrendezésre kerülő verseny neve: INTERNATIONAL KUPA.
Rickné Törő Éva